WARMTEPOMPEN
Warmtepompen vormen in 2021 een voordelig en duurzaam alternatief voor de klassieke centrale verwarming.
Met een warmtepomp kan je je huis verwarmen en sanitair warm water produceren.
Verwarmen met fossiele brandstof is sterk belastend voor het milieu en onze leefomgeving. Met de warmtepomp is er een duurzaam alternatief dat veel efficiënter verwarmd.
Verwarmen met warmtepompen zorgt voor minstens 60% minder CO2 uitstoot.
Met de opwarming van de aarde en de race tegen de klok om niet meer dan 2° C toe te laten is individueel investeren in de installatie van een warmtepomp een verstandige keuze!
Samen met de subsidies kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een leefbare aarde voor onszelf, maar vooral voor volgende generaties.
Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor alle soorten warmtepompen.

Soorten warmtepompen
Lucht/water warmtepomp
De warmtepomp bestaat uit 2 componenten, lucht en water en wordt aangewend voor de realisatie van een stabiele temperatuur in een ruimte als voor de productie van sanitair warm water.
Dit type onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan het water.
Op deze manier kan u voorzien in uw sanitair warmwaterbehoeften en vloerverwarming gebruiken als centraal verwarmingssysteem.
De warmtepompen zijn compact en flexibel.
Lucht/lucht warmtepomp
De lucht/lucht warmtepomp haalt eveneens energie uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar rechtstreeks af in huis.
Tijdens de zomermaanden kan dit systeem omgekeerd ingesteld worden en wordt warme lucht naar buiten afgevoerd om voor de nodige verkoeling te zorgen.
Dit systeem waarborgt zo een constante temperatuur het ganse jaar door.
Daarenboven produceert een lucht/lucht warmtepompsysteem 2 tot 4 maal meer energie dan vereist is om te functioneren.
Geothermische warmtepomp
De geothermische warmtepomp haalt de nodige warmte uit de grond.
Hierdoor is de energie voor verwarming grotendeels gratis, waardoor de kosten drastisch verminderen.
Dit warmtepompsysteem is een voorbeeld van passieve warmtepompkoeling, de ondergrondse thermische energie is het hele jaar door aanwezig en is onuitputtelijk. In de zomer wordt de koelte vanuit de grond gebruikt om de nodige ruimtes te koelen. In de winter wordt de afgevoerde warmte in de grond dan via een compressor naar boven gehaald en vrijgegeven aan de te verwarmen ruimtes.
Dit systeem laat dus toe om zowel te verwarmen en te koelen met het hoogste rendement.
Hybride warmtepomp
Jammer genoeg zijn veel woningen nog niet voldoende geïsoleerd om ten volle te kunnen genieten van het rendement van een warmtepomp.
De hybride warmtepomp is dan het aangewezen alternatief voor de gasketel.
Dit warmtepompsysteem combineert immers 2 elementen: een warmtepomp en een gascondensatieketel. Met een hybride warmtepomp bespaart u gemiddeld 20 tot 25% op uw energierekening.